Vrijwillig vertrek bij Delhaize

Gepubliceerd op 8 maart 2018 00:00

Aanleiding

'Geeraerts' was een oude rot als supermarktdirecteur en gaf #teamwilly de kansen om zich te bewijzen. Kelly rolde in een functie als expert vis, Wim groeide door richting teamleader fruit & groenten. Toen hij met het voorstel kwam om de Center Store te leiden en zo verder te groeien richting adjunct directeur, twijfelde Wim niet lang. Hij kon onder de vleugels van de huidige teamleader veel bijleren.

Toen Wim tijdens een voetbalmatch zijn voet brak en lang thuis revalideerde, bewoog er het één en ander bij Delhaize Grimbergen. De oude rot vertrok en een nieuwbakken directrice nam de touwtjes in handen. Wim zag het hele 'stageplan' in duigen vallen en stond plots aan het hoofd van een afdeling die hem niet lag en zat opgescheept met een directrice die hem niet moest...

Na een stapje teruggenomen te hebben en opnieuw het team van de fruit en groenten vervoegd te hebben, ditmaal als gewoon medewerker, kon Wim alles vanaf de tweede rij bekijken. Niets was echter minder waar...


Mail

Wim is niemand die laat begaan, hij is iemand die vooruit wil, en daar ook alles aan doet. Vanuit dat oogpunt besloot hij zijn jarenlange frustraties en de problemen die de supermarkt kende, op te lijsten in een mail. Eenmaal alles opgelijst en in een bepaalde stijl gegoten, besloot hij medestanders te vinden om de mail uiteindelijk aan de District Manager te bezorgen. Op 9 februari vertrok de mail.

Beslissing

Na enkele lange gesprekken met de District Manager en de HR Manager over Wim zijn toekomst in de firma leken we er niet uit te komen. Het hogere kader gaf Wim met de inhoud grotendeels gelijk, het gros van het personeel voelde zich aangevallen en zag een verdere samenwerking met Wim niet zitten. Uiteindelijk kwamen er diverse promoties voor enkele collega's die mee tekenden en Wim kreeg prompt een voorstel met een premie en betaalde opzeg aangeboden. Na enige twijfel, de job lag Wim wel, zette hij zijn handtekening.

Achteraf gezien had Wim hem persoonlijk moeten aanspreken en in geen geval de syndicaten er bij betrokken hebben, maar het is nu eenmaal gelopen zoals het is. Het enige jammere is achteraf gezien dat de directrice buiten schot gebleven is en het personeel van de supermarkt nu enkele goede collega's kwijt is.


 »