De beestjes

Gepubliceerd op 4 mei 2018 16:42

Rocco &Louke

Toen Wim eind oktober 2016 een vogeltje in de tuin ving en het liet recupereren thuis, kon hij zich nooit voorstellen dat er ondertussen al 9 vogeltjes de leefruimte vanbinnen gezien hebben. Rocco was zwak en had een speelkameraadje nodig en dat kwam er ook. Louke kon genieten van de aandacht en tegelijk zoveel leren van Rocco: dat beestje leerde Louke àlles en toen Rocco zag dat Louke alleen verder kon, gaf hij de strijd op...

Kwikkie, Flupke, Paco & Flipper

Louke was helemaal verloren en kreeg gezelschap van Kwikkie en Flupke, twee zotte grasparkietjes... Louke was hun Rocco: hij leerde ze alles en samen kwamen ze bijzonder goed overeen! Dit smaakte voor het baasje naar meer en ook Paco en Flipper kwamen erbij. Met z'n vijven trokken ze richting de kennismaking met het nieuwe bazinneke, Kelly. Zij was eerst niet helemaal overtuigd, maar na enkele uren had ze haar hartje al helemaal aan de vijf schatjes gegeven!

Tweety

Dat was het begin van een moeilijke periode: Louke werd ziek en stierf heel traag in Wim zijn handen. Het verdriet was groot, maar een handtam parkietje was nog steeds de wens van #teamwilly en toen kwam Tweety: een babbelgraag grasparkietje dat elke 4-5 uur zijn spuitje met voeding moest krijgen. Na een weekje verslikte het zich, gevoelige beestjes als ze zijn, en vloeiden er bij beide tortelduifjes traantjes en ook schuldgevoelens.

Tommy &Jerry

Na het verwerken van het tweede verlies op korte tijd, kregen Paco, Flipper, Kwikkie en Flupke het gezelschap van twee tamme parkietjes: Tommy en Jerry. Aan hun avonturen te merken hebben ze hun naam niet gestolen! Flipper die al lange tijd ziekjes was, gaf na een lange strijd ook op in de handen van hun baasjes en zorgde ervoor dat er nu 5 zottekes in de Vaartstraat 121 wonen.

Jumpy & Skippy

Toen Paco kwam te gaan, besloot teamwilly aan konijntjes te beginnen. Een schattig konijntje Jumpy en een konijnenhok werden bij Tom&Co gekocht. Na enkele nachten besloot Jumpy zich uit te graven en het ruime sop te kiezen in de tuin. De kat van de buren Athena zag dat gebeuren en besloot Jumpy in de garage van de buren te droppen. Dat werden draadjes! Twee weken in de living en een stukgebeten telefoondraad later, mocht Jumpy terug naar buiten en zijn hok was veranderd! Doordat Wim nog steeds zeeën van tijd had, timmerde en zaagde hij een ren zodat er twee konijntjes kwamen: Skippy kwam er nog bij.


«